Tap To Call

  T 06 229 09 002

Praktijk voor natuurgeneeskundig consult

Edith Magnusstraat 27
1103 DA Amsterdam

Gerst Groentesoep

Benodigdheden

1 kopje gerst
2 wortelen
4 stelen bleekselderij
eventueel andere groenten (champions, erwten, snijbonen etc.)
peterselie of verse koriander
1,5 eetlepel ghee of kokosolie
1 tl mosterdzaadgerst groentensoep
1 tl komijnzaad
mespuntje asafoetida
1 tl kurkuma
2 tl korianderpoeder
1 kaneelstokje
8 bolletjes vers gemalen zwarte peper
1 teentje knoflook
1 ui
zout (naar smaak)
1 kopje gerst  een nacht weken.

Verhit een pan met ghee of kokosolie, direct als je de olie in de pan doet een mespuntje asafoetida erbij. Als de olie heet is mosterdzaad toevoegen, als de zaadjes springen, komijnzaad toevoegen, kurkuma, kaneelstokje, zwarte peper, korianderzaad, knoflook en uitje. Goed fruiten met elkaar tot de uitjes glazig zijn. Dan de omgespoelde gerst toevoegen en de in kleine stukjes gesneden groente. Ik hou het meestal op wortelen en bleekselderij met gerst. Het is dus mogelijk om meerdere en verschillende groenten te gebruiken. Als de gerst en groenten in de pan zijn alles goed mixen en bakken met elkaar. Na 5 minuten doe je er water bij en laat je het geheel zeker 20 minuten koken.

Na 20 minuten kun je er met de staafmixer doorheen gaan en heb je een wat dikkere soep. Dit heeft mijn voorkeur.

Voor de garnering gebruik je verse peterselie of verse koriander en wat zout.

2.316

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Spring naar toolbar