Tap To Call

  T 06 229 09 002

Praktijk voor natuurgeneeskundig consult

Edith Magnusstraat 27
1103 DA Amsterdam

Zuurkool A la AyurFrida

Benodigdheden:
1 pak biologische naturel zuurkool
1 kilo kruimige aardappelen
eventueel 4 eetlepels rode druivensap
½ theelepel gemalen zwarte peper (afhankelijk van smaak)zuurkool
zout naar smaak (weet dat zuurkool zout bevat)

Benodigdheden voor de Tarka:
4 eetlepels ghee
2 eetlepels mosterdzaad
1,5 eetlepel komzijnzaadjes
2 teentjes knoflook

Aardappels schillen en in stukjes snijden en in 20 minuten gaar koken. In een pan de zuurkool op laag vuur 10 minuten zachtjes verwarmen. Aardappels afgieten en fijnstampen. Zuurkoolmengsel door de aardappelpuree roeren, druivensap en zwarte peper toevoegen en nog even laten verwarmen.

In een andere pan de ghee verhitten. Als de ghee warm is de mosterdzaadjes toevoegen. Als de mosterdzaadjes gaan springen de komijnzaadjes en de knoflook toevoegen. Even laten bakken met elkaar tot de knoflook licht gekleurd is.
Bij het opdienen giet je de warme tarka over het gerecht. Je hoort het gerecht knisperen en de geur die vrij komt is heerlijk.

2.505

2 Responses so far.

  1. Joyce van Bochove schreef:

    heerlijk ook met zoete aardappel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *