Call us  T 06 229 09 002

Praktijk voor natuurgeneeskundig consult

Edith Magnusstraat 27
1103 DA Amsterdam

De kracht van gedachten & voeding

We hebben allemaal wel gehoord dat onze gedachten een sterke invloed op onze ontmoetingen en ervaringen uitoefent. 

Onderweg naar een afspraak kwam de volgende gedachtegang in mij op.

Het woord afval dat staat voor alles dat overbodig is en waar we vanaf willen, is een woord dat wij regelmatig gebruiken om gewicht kwijt te raken. Verschillende diëten zijn gericht op afvallen. Wij mensen eten ook met het idee dat als ik dit eet, helpt het afvallen. Als onze geest interpreteert dat het voedsel dat wij innemen gericht is op afvallen, dan kan ik mij indenken dat de geest het lichaam helpt zich te ontdoen van wat wij eten.

Ons systeem krijgt het signaal binnen: Wat nu het lichaam binnenkomt, moet zo snel mogelijk weer naar buiten.

Beeld je in: Je eet een heerlijke appel en denkt appel is gezond en helpt afvallen. Je bedenkt dit en eet heerlijk je appel. Je systeem hoort: afval komt het lichaam binnen en denkt dit moeten we elimineren.

De reis van de appel met al haar gezonde kwaliteiten is in mijn gedachtegang het volgende. Het gaat door de mond naar binnen en binnen een mum van tijd naar de endeldarm en slaat verschillende processen over die van belang zijn om de voedingsmiddelen van de appel tot zich te nemen. Het verteringsproces dat ervoor zorgt dat de appel in stukjes fijngemalen en opgenomen door het lichaam wordt, gaat zo snel dat het lichaam niet in staat is alles te verteren om onze weefsels goed te kunnen voeden. Dit heeft consequenties voor ons lichaam. Het krijgt dan niet de juiste vitamines, mineralen, nutricijnen binnen die van belang zijn voor de opbouw van onze weefsels.

Doordat het lichaam vanwege een tekort aan de juiste nutricijnen geen weefsels kan opbouwen, vermagert het en omdat het hongerig naar voeding is, zwakt het af en ontstaat er ruimte voor ziektes. Anderzijds doordat het lichaam verhongert, zal het alles dat binnenkomt opslaan als reserve. Dit houdt in dat ook het onverteerde voedsel wordt opgeslagen. Onverteerd voedsel gaat gisten, verrotten en creëert gifstoffen in het lichaam. Als ons lichaam dit vasthoudt, zal het verzwakken en ziek worden. Voor de een is het gevolg vermageren doordat er geen opbouw van weefsels is. Voor de ander betekent dit dat het lichaam door frequente ongezonde voeding haar structuur kwijtraakt. Wanneer ons lichaam haar structuur kwijtraakt, gaat het hangen en puilt het uit. Als ons mechanisme op die manier werkt en wij de kracht van onze gedachte willen inzetten om ons lichaam te voeden, aan te sterken en te verjongen, zouden we met een andere gedachte moeten eten.

Een affirmatie om onze gedachten te keren, is:

Alles wat ik eet, verandert in schoonheid en heelheid.

Als dank voor het goede dat voeding brengt, is mijn gebed voor het eten:

Lieve God, dank u wel voor het eten door Moeder Aarde gegeven dat ons heelheid en gezondheid brengt en liefde, licht en zuiverheid in lichaam, geest en ziel geeft. Amen.

 Wat denk jij, snijdt mijn gedachten hout?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll Up
Spring naar toolbar