Call us  T 06 229 09 002

Praktijk voor natuurgeneeskundig consult

Edith Magnusstraat 27
1103 DA Amsterdam

Lassi

Lassi is een drank die in India zeer populair is.
Lassi is yoghurt die verdund wordt met water waar specerijen zoals komijn, koriander, kardemom en gember aan worden toegevoegd. De verhouding is 1 op 1.DSC_0868Belangrijk is dat de yoghurt met water en kruiden geblend wordt. Het blenden is essentieel voor de juiste werking. Door het te blenden kant de yoghurt en wordt het weefsel reducerend en ondersteunt het de spijsvertering.

Recept:
½ liter yoghurt
½ liter water
1 eetlepel fijngehakte verse koriander
½ theelepel komijnpoeder
½ theelepel vers geraspte gember
½ theelepel kardemon poeder of 6 fijn gevijzelde kardemonpeulen, gebruik de binnenste zaadjes
¼ theelepel zout (naar smaak)
Muntblaadjes ter decoratie

Doe alle ingrediënten behalve de muntblaadjes en de koriander in een blender of in een hoge kan zodat je de staafmixer kunt gebruiken. Mix totdat de yoghurt goed schuimt. Blend de koriander op het laatst heel even mee, schenk in glazen en garneer met muntblaadjes.

Post Tagged with

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll Up
Spring naar toolbar