Call us  T 06 229 09 002

Praktijk voor natuurgeneeskundig consult

Edith Magnusstraat 27
1103 DA Amsterdam

Houden van jezelf

Hoe doe je dat is de vraag. Waar begin je mee?
Ken je het nummer I just called to say I love you …
Hoe zou het zijn, om jezelf te bellen en te zeggen: “ I just called to say I love you and I mean it from the bottom of my heart”. Je kunt er geen voorstelling van maken hè?
Probeer het maar.

In plaats van die andere lieve persoon te bellen en te vragen hoe hij of zij het maakt. Bel jezelf en vraag aan jezelf: Lieve mij, hoe maak ik het? Wat heb ik vandaag nodig om een mooie dag te hebben? En kijk hoe het voelt. Ik kan je nu al vertellen dat het onwennig aanvoelt. Houd het de komende 14 dagen vol. Vraag iedere morgen aan jezelf: hoe is het met mij? Luister goed naar het antwoord en vraag dan: wat heb ik nodig om een mooie dag te hebben? En luister wederom naar het antwoord. Als je weet wat jou een mooie dag bezorgt, handel er naar. Ga het doen. Sta niet stil bij “zullen anderen dat wel goed vinden”. Sta wel stil bij het feit of je niet iemand kwets met je handeling. Wees lief en zacht voor jezelf. Als je erop uit bent een ander te kwetsen zal de pijn zich naar jou toe 2x zo hard richten. Gun je zelf zachtheid door zacht te zijn naar anderen met bewust zijn van je eigen gevoelens en behoeftes. Als je regelmatig met jezelf belt, zul je merken dat je gevoel van geluk toeneemt. Gun het jezelf!

Als jij vandaag lekker wil genieten en je partner heeft een dag dat hij/zij uit haar/zijn doen is. Geef hem/haar de aandacht en zorg ervoor dat jij niet meegaat in zijn/haar humeur.
Hij/zij zal zijn eigen ding moeten oplossen. Je kunt de “problemen” van een ander niet oplossen. Hoe graag je dit ook wil. De persoon zal zijn eigen lessen moeten leren door dat wat zich aandient in het leven zelf op te lossen.

Een mens heeft een keus in het leven. Jij kunt kiezen tussen meegaan in zijn/haar humeur of bij jezelf blijven. De situatie zal niet verbeteren als jij je laat beïnvloeden door het humeur van de ander. Als jij bij jezelf blijft, kan jouw energie aanstekelijk werken waardoor jij het humeur van jouw partner kan beïnvloeden in plaats van andersom. En werkt dit niet, dan zeg je tegen je partner dat je van hem/haar houdt en dat je nu tijd voor jezelf neemt. Want dat is wat jij vandaag nodig hebt. Het is eigenlijk heel simpel, is het niet?

Een veel voorkomende thema dat mensen weghoudt van hun zelfliefde is vergelijken. Vergelijking op schoonheid en bezit is het meest voorkomende. Door te vergelijken denken we dat de ander mooier is of meer materiële bezittingen heeft. Wat natuurlijk waar is, maar wat niet betekent dat jij niet mooi bent of geen bezittingen hebt. Door te vergelijken zien we niet wat er is. Je ziet jezelf niet en de ander ook niet in dit geval.
Net als je twee schilderijen vergelijkt. In wezen kijk je naar geen beiden waardoor je de schoonheid van de schilderijen niet ziet. Jij hebt die schoonheid die bij jou past. Zo mooi als de ander zul je nooit zijn. En de ander zal nooit zo mooi als jij zijn. Je kunt een ander benijden om materiële bezittingen maar materiële bezittingen zijn vergankelijk. Het is gebonden aan tijd. Je hebt dat wat je kunt hebben op een bepaald moment in je leven.
Wat er niet is, is er niet. En dit zeg ik ook heel bewust. Het heeft geen zin om te zeggen wat er niet is, kan komen. Hiermee worden verwachtingen gecreëerd en verwachtingen zijn toekomstgericht. Niemand heeft de toekomst gezien. Het enige dat wij hebben in dit leven is het moment nu. Je bent en hebt alles hier en nu. Waardeer dat wat je hebt in het nu, morgen heeft niemand gezien.

Zo mooi als dat jij bent, is er niemand. Zoveel bezittingen als dat jij hebt, heeft niemand.
Jij bent uniek met jouw kwaliteiten en talenten. Koester jezelf, hou van jezelf en het leven houdt van jou.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll Up
Spring naar toolbar