Zuurkool A la AyurFrida
Benodigdheden:
1 pak biologische naturel zuurkool
1 kilo kruimige aardappelen
eventueel 4 eetlepels rode druivensap
½ theelepel gemalen zwarte peper (afhankelijk van smaak)
zout naar smaak (weet dat zuurkool zout bevat)
Benodigdheden voor de Tarka:
4 eetlepels ghee
2 eetlepels mosterdzaad
1,5 eetlepel komzijnzaadjes
2 teentjes knoflook
Aardappels schillen en in stukjes snijden en in 20 minuten gaar koken. In een pan de zuurkool op laag vuur 10 minuten zachtjes verwarmen. Aardappels afgieten en fijnstampen. Zuurkoolmengsel door de aardappelpuree roeren, druivensap en zwarte peper toevoegen en nog even laten verwarmen.
In een andere pan de ghee verhitten. Als de ghee warm is de mosterdzaadjes toevoegen. Als de mosterdzaadjes gaan springen de komijnzaadjes en de knoflook toevoegen. Even laten bakken met elkaar tot de knoflook licht gekleurd is.
Bij het opdienen giet je de warme tarka over het gerecht. Je hoort het gerecht knisperen en de geur die vrij komt is heerlijk.
Posted by Frida
- Posted in Recepten
mrt, 23, 2013
2 Comments.
2 Responses so far.
Geef een reactie Antwoord annuleren
Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
heerlijk ook met zoete aardappel.
Goed te weten Joyce! Dank je wel
Pure Ayurveda