Couscous A la AyurFrida
Met het komende mooie weer, willen we weer licht en makkelijk eten. Couscous is een licht gerecht boordevol vitamine en mineralen. Hier een recept. Geniet er van.
Benodigdheden | Kruiden |
1,5 eetlepel ghee | Mespuntje Hing |
250 gram Bio couscous | 1 stokje kaneel |
1 zoete aardappel | 1 tl mosterzaad |
1 kleine broccoli | 1 tl komijnzaad |
1 potje bio mais | 2 tl korianderzaad |
1 potje kleine kikkererwten | 1 tl Kurkumapoeder |
3 stengels lente uitjes | 4 kardemom peultjes |
handvol naturel cashew noten | Cayenne peper (naar smaak) |
handvol gedroogde cranberry | Zwarte peper (naar smaak) |
handvol gedroogde grote rozijnen | Zout (naar smaak) |
handvol naturel macadonia noten | |
verse koriander | |
verse peterselie |
De noten minimaal 2 uur laten inweken. Je kunt natuurlijk ook noten naar eigen smaak gebruiken.
Couscous weken in lauw water met 4 kardemonpeultjes
De zoete aardappel schillen en in blokjes snijden. Broccoli in kleine roosje loshalen.
De kikkererwten en mais uit laten lekken.
De groenten stoom je los van elkaar ivm de stoomtijd.
Zoete aardappel ongeveer 10 min stomen (als het zacht is dan kan het van de stoom)
Broccoli ongeveer 6 min en de kikkererwten ongeveer 6 min
In de pan ghee verhitten, dan de mosterdzaad, komijn, hing, kurkuma, korianderzaad, komijnpoeder, cayenne peper en zwarte peper, kaneel alles goed mengen en bakken in de olie. Dan de groenten erbij dit goed mixen en bakken in de kruiden. Dan de couscous erbij alles goed laten mengen met elkaar, goed door elkaar mixen en laten gaar worden.
De noten uit laten lekken en toevoegen aan het gerecht.
De verse koriander en peterselie in stukje snijden en opdienen als garnering.
Smakelijk eten!
Discipel zijn van jezelf, van je eigen weg…
Posted by Frida
- Posted in Nieuws, Recepten
apr, 10, 2013
No Comments.