Call us  T 06 229 09 002

Praktijk voor natuurgeneeskundig consult

Edith Magnusstraat 27
1103 DA Amsterdam

Ayurvedische Massages

Massage, een weldaad voor lichaam en geest…

Ons lichaam, onze huid, ons huis. Het dienen van onszelf is ook het dienen van ons lichaam. Daar waar de geest behoefte heeft aan kennis, heeft de ziel behoefte aan stilte en het lichaam aan aanraking. Een aanraking die liefdevol, warm en met aandacht is, zorgt ervoor dat het reinigt, verzorgt, verzacht, ontspant, voedt en verkwikt. Daarnaast innerlijke kalmte brengt en doet loslaten om het zelfhelend vermogen van het lichaam aan te spreken.

Om u te helpen uw lichaam te dienen, biedt Pure Ayurveda de volgende massages aan:

1) Satvische massage – Meditatieve massage 

2) Abhyanga massage

3) Shirodhara massage – vier handen massage (tijdelijk niet beschikbaar)

4) Zwangerschapsmassage 

Pure Ayurveda massages betekent voor mij voelen en ervaren wat ik doe. Door te voelen en te ervaren wat ik doe, kan ik mijn cliënten een individuele aanpak geven. Pure Ayurveda ziet massage als een meditatieve activiteit waarin respect, nederigheid en stilte leidend zijn voor het contact met ons lichaam. Voor ik start met de massage maak ik dan ook eerst contact met mijzelf. In deze hoedanigheid maak ik contact met jouw lichaam. De massages worden verricht vanuit sereniteit en puurheid en dienen de wijsheid die het lichaam aangeeft. De Pure Ayurveda massages zijn over het algemeen zachte massages waarbij de druk op de fysieke structuur van de cliënt wordt afgestemd.

Pure Ayurveda massages worden volgens de Ayurvedische leer gegeven met geruime hoeveelheid verwarmde (kruiden)oliën. De massages werken richting de uiteinden van armen en benen. Zodoende gaat energie vanuit het midden van ons lichaam naar de handen en voeten. Bovendien heeft het een stimulerend effect op de lymfestroom en aderlijke bloedsomloop.

De oliën stimuleren de huidfuncties en versterken de regeneratie van de lichaamsweefsels en het immuunsysteem. De verwarmde olie trekt vrij snel in de huid, dan in het vet-, bind- en spierweefsel en vervolgens richting het bloed. Omdat de oliën een diepgaand effect hebben, werken ze door naar de longen, dikke darm en andere organen. Daarnaast hebben de oliën invloed op de slijmvliezen en het zenuwstelsel.

De Ayurvedische massage is een algehele lichaamsmassage en heeft vooral een activerende werking. Ook worden hoofd, haren en gezicht behandeld. Afhankelijk van het type constitutie wordt met specifieke oliën zoals sesamolie, zonnebloemolie, kokosolie of ghee gewerkt.

Wanneer de energie in het lichaam geactiveerd wordt, volgt een gevoel van ontspanning en ben je slaperig. Jammer genoeg kun je niet hieraan toegeven ook al zou je het liefst willen slapen. De massages zijn dynamisch en zorgen ervoor dat je meerdere keren van houding verandert, van liggend naar zittend en omgekeerd. Het doel van deze dynamiek is het zelfhelend vermogen van jouw lichaam aan te spreken. Door wakker te blijven is ons lichaam in staat te ervaren waar blokkades zijn. Geven we toe aan de slaap, dan wordt de werking ervan verstoord. Pas aan het einde van de massage kun je blijven liggen en rustig tot ontspanning komen.

Een Ayurvedische massage is in principe geschikt voor iedereen. Per massage wordt een contra indicatie (wanneer het niet geschikt is) aangegeven. Een Satvische massage kent vrijwel geen contra indicatie. Voor alle Ayurvedische massages geldt de contra indicatie dat de massage niet direct na het eten mag plaatsvinden. Hou rekening met ten minste twee uur tussen de maaltijd en de massage.

Om de heilzame werking van olie tot zijn recht te laten komen, adviseer ik je na de massage niet meteen te douchen, maar eerst de olie te laten intrekken, zodat het effect goed kan doorwerken.

Je hoofd als ook je haren zijn tijdens de massage flink ingeolied en hebben effect op jouw (autobe)kleding. Je doet er verstandig aan hiermee rekening te houden bij eventuele afspraken na de massage.

Advies is na de massage liever geen zware activiteiten te verrichten, tijd voor jezelf te nemen en leuke dingen te doen. Drink voldoende en niet meer dan 1,5 liter water of kruidenthee om afvalstoffen af te voeren.

Mooie dag!