Call us  T 06 229 09 002

Praktijk voor natuurgeneeskundig consult

Edith Magnusstraat 27
1103 DA Amsterdam

Ayurveda & Detox

De essentie van Ayurveda  is Langhana en Brmhana. Iets toevoegen en iets reduceren of verwijderen.
Dit is ook waarvoor wij naar therapeuten en artsen gaan.

De essentie van iets toevoegen en iets reduceren of verwijderen is eigenlijk waarop ons lichaam is gebouwd. Bij een goed functionerend lichamelijk systeem zorgt onze lichamelijke intelligentie voor de toevoeging, reducering of verwijdering van dat wat nodig is. Het lichaam selecteert dat wat goed is en verwerpt dat wat er niet hoort.

In onze hedendaagse maatschappij en door onze leefstijl komen er teveel lichaamsoneigen stoffen het lichaam binnen. Los van lichaamsoneigen stoffen komt er zondermeer teveel ons lichaam binnen.
Wij zijn zo gewend om op iedere hoek van de straat de mogelijkheid te hebben iets te nuttigen dat we eigenlijk de hele dag door eten en drinken. Het feitelijke hongergevoel kennen we niet meer. Het natuurlijke systeem van ons lichaam wordt hierdoor onderdrukt en niet meer in staat haar functie optimaal uit te voeren. Het zelfreinigend vermogen van ons lichaam dient dan te worden ondersteund.

De Ayurveda ondersteunt het natuurlijke zelfreinigingsproces van het lichaam. Een Ayurvedische leefstijl ondersteunt het reinigen op mentaal, emotioneel en lichamelijk vlak om tot spirituele ontwaking te komen.
De Ayurveda adviseert het lichamelijk systeem twee keer per jaar te zuiveren. De momenten zijn de overgang van winter naar lente (maart/april) en van zomer naar herfst/winter (september/oktober).

In de lezing Ayurveda & Detox vertel ik hoe je op verschillende niveau’s binnen de Ayurveda wordt gezuiverd.
Je krijgt naast de tips en inzichten een driedaags programma mee naar huis om toe te passen. 

Kosten: € 50 per persoon per dagdeel inclusief een zuiverende soep

Momenteel ben ik in overleg voor een geschikte ruimte. Zodra ik dit rond heb, zal ik de data bekend maken.