Call us  T 06 229 09 002

Praktijk voor natuurgeneeskundig consult

Edith Magnusstraat 27
1103 DA Amsterdam

Ayurveda & Voeding

Ben je geïnteresseerd in voeding? Wil je bewust omgaan met je voeding? Wil je weten welke voeding combinaties voor jou goed zijn? Wil je kennis maken met een andere manier van naar voeding kijken? Dan is de workshop Ayurveda & Voeding een must! 

Laat uw voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding’ – Hippocrates

Doel van deze workshop is bewustwording in voeding. Onze dagelijkse activiteit bestaat voor 70% uit voeding. Verbaasd? Denk maar mee. De ochtend start met een ontbijt, de gehele ochtend door is er koffie, thee, water met eventueel gebak of fruit. In de middag is er een lunch, de gehele middag door is er koffie, thee, water met eventueel een tussendoortje. In de avond is er een warme maaltijd, de gehele avond door zijn er warme of koude dranken met eventueel zoutjes, chips of kaas.  Wat lekkers erbij voor de gezelligheid. Op het werk is het niet anders: bij elk gesprek dat we voeren, nemen we iets te drinken. Dit gedrag van ons heeft impact op ons welzijn.

Doel van deze workshop is bewustwording in ons voedingspatroon waarbij het hoe, wat, waarom en wanneer in relatie tot jouw dosha (type energie) onder de aandacht wordt gebracht.

De workshop heeft de Ayurveda als basis. De Ayurveda, nu zo actueel, is de oudste gezondheidsleer door de WHO (World Health Organization) erkend. Ayurveda gaat uit van het ritme van de natuur en dat wat Moeder Aarde ons heeft geschonken. Ayurveda heeft tot doel het lichaam te reinigen en zuiver te houden, zodat wij ons energiek en vitaal blijven voelen.

In deze workshop wordt aan de hand van de Ayurvedische principes, onder andere de dosha’s (constitutietypes) Vata, Pitta en Kapha, een kijkje gegeven in wat goed en gezond voor jou zou kunnen zijn.

Aan het einde van de workshop weet je wat de Ayurveda is, heb je een indicatie van jouw dosha, weet je welke voedingscombinaties wel en niet geschikt voor jou zijn, weet je het belang van een goede maaltijd en wat het effect van hoe, wat en wanneer je eet, is.

Laat je verrassen.

Ik heb nog geen data voor de lezing beschikbaar. Heb jij interesse en heb je een groep van minimaal 6 personen, dan kom ik graag bij je om de lezing te verzorgen. De lezing wordt op de woensdag of zaterdagochtend verzorgd. 

Kosten: € 35 per persoon

De gastheer of -vrouw betaalt € 25

Duur: 2,5 uur

Annuleren kan kosteloos tot 48 uur van tevoren. Tot 24 uur van tevoren wordt 50% in rekening gebracht. Daarna ben ik genoodzaakt 100% van de kosten in rekening te brengen.