Call us  T 06 229 09 002

Praktijk voor natuurgeneeskundig consult

Edith Magnusstraat 27
1103 DA Amsterdam

Satvische massage

De Satvische aanraking is dé basis’techniek’ van de Ayurvedische massage en volgens de Ayurveda de hoogste vorm van “behandeling”. De Satvische massage is een zachte massage waarbij gedurende de gehele massage de masseur met volle aandacht in contact is met de gemasseerde. In contact puur vanuit het zijn, vol mindfulness, in zuivere waarneming, concentratie en dienstbaarheid.

Voor de cliënt is een dergelijke contact ontvangen zowel een oefening in zelfacceptatie – hoe men hier en nu present is – als dat het verzoent en verzacht. Tegelijk doet het een bevrijdend appèl op het zelfhelende vermogen van de mens: vanuit het bewustzijn van het nu volgt vanzelf de volgende stap.

Bij de Satvische massage maken we niet alleen contact met het lichaam, maar voeden we de gemasseerde ook via de huid met warme zuiverende olie.

Hoe moeilijk is het niet om alle onvolkomenheden van het IK-zijn los te laten om tot meditatie te komen. Hoeveel makkelijker is het niet in de zorgzame alertheid van een ander te zijn. Het gebeurt dan ook dat mensen gedurende zo’n Satvische “mantra-massage” spontaan en wakker zijnde, in een meditatieve en tijdloze zijns-toestand terechtkomen.

Doel is het lichaam dat te geven wat het nodig heeft en de cliënt in totale ontspanning te brengen.
Indicaties: stress, vermoeidheid, burn-out, behoefte aan zachtheid, overlopen/vollopen, als de tranen hoog zitten, zich niet kunnen concentreren.

Kosten: maximaal 1 uur € 75

Bij verhindering kan je tot 24 uur van tevoren kosteloos een bericht achterlaten. Daarna ben ik genoodzaakt 50% van de behandelingskosten in rekening te brengen.