Call us  T 06 229 09 002

Praktijk voor natuurgeneeskundig consult

Edith Magnusstraat 27
1103 DA Amsterdam

Shirodhara massage (tijdelijk niet beschikbaar)

Vier handen massage

De Shirodhara massage is de parel onder de massages.

Deze massage heeft tot doel het spirituele toe te laten. Het loslaten van controle, regie en het laten gebeuren, zodat een diepe ontspanning wordt ervaren.

Wij als mens willen graag de regie over ons leven behouden. Door de massage wordt je van deze controle ontdaan en is het makkelijker naar binnen te keren. Aanvankelijk probeert de geest na te gaan wat er met je gebeurt. Zodra blijkt dat het moeilijk is vier handen tegelijk te controleren, vervalt de behoefte aan controle en ontstaat er ruimte de geest te laten ontspannen. De weg naar binnen start hier.

 

De Shirodhara heeft tot doel:

  1. controle loslaten, waardoor je toegang tot jezelf krijgt
  2. het in evenwicht brengen van je mannelijke en vrouwelijke kant, waardoor ook het parasympatisch zenuwstelsel in evenwicht komt (stressverlagend)

Om dit doel te bereiken, wordt deze massage door twee personen gegeven.

De Shirodhara kan door één persoon worden gegeven. Alleen zal hiermee het werkelijke doel – namelijk de controle loslaten en toegang tot je spirituele zelf – niet worden bereikt vanwege het feit dat controle over twee handen makkelijk te overzien is.

Met warme massageolie wordt jouw lichaam ingesmeerd en hierna de ogen afgedekt. Dan volgen er druppels olie op je voorhoofd ter hoogte van het 3e oog, in langzame bewegingen van links naar rechts. De stimulatie van het 3e oog zorgt ervoor dat endorfine in jouw lichaam vrijkomt. Dit is ons gelukshormoon dat kalmeert en goed is voor jouw psychische gezondheid.

Tegenindicaties: zwangerschap, indigestie (als je je eten niet kunt verteren), hoofdpijn, sinusitis & rhinitis, koorst, astma-aanval, jeugd (tot aan adolescentie).

Mocht je de Shirodhara willen ervaren en heb je last van constipatie of overmaat aan giftstoffen (AMA) dan zal ik je adviseren eerst te zuiveren voordat we de Shirodhara toepassen.

Ben je in je menstruatieperiode? De menstruatie is al een reinigingsperiode voor de vrouw. De eerste drie dagen mogen dan ook geen andere reinigingen plaatsvinden. Hou hiermee rekening als je een afspraak maakt.

Kosten: maximaal 1,5 uur € 150

Bij verhindering kan je tot 24 uur van tevoren kosteloos een bericht achterlaten. Daarna ben ik genoodzaakt 50% van de behandelingskosten in rekening te brengen.