Call us  T 06 229 09 002

Praktijk voor natuurgeneeskundig consult

Edith Magnusstraat 27
1103 DA Amsterdam

Over mij

Ik ben Frida Hayatmahomed, geboren in Suriname met wortels in Bihar, India. Ik ben gezegend met twee prachtige zonen Irsjaad en Daanisj Mahabier en twee prachtige schoondochters.

Pure Ayurveda is mijn droom geboren uit mijn helingsproces. Doordat ik op zowel geestelijke als lichamelijke niveau de helende kracht van Ayurveda ervaren heb, ben ik door de Ayurveda betoverd geraakt. Over mijn helingsproces en de wijze waarop Ayurveda mij bezielt, kun je meer lezen onder Betoverd door Ayurveda en Mijn Pure Ayurveda droom.

 

Wat is de Ayurveda voor mij?

De Ayurveda heeft tot doel op een educatieve wijze mensen te leren dat door een bepaalde levenswijze je niet alleen ziekten kunt voorkomen, verlichten of genezen, maar dat je tegelijkertijd meer inzicht kunt krijgen in jezelf en de wereld om je heen.

De Ayurveda gebruikt hierbij voeding, levensstijl, massages, kruiden, yoga en meditatie om mensen in balans te brengen en te houden. De Ayurveda ziet het lichaam en de geest als één. Er is geen geestelijke gezondheid zonder lichamelijke gezondheid en andersom. Gedachten en gevoelens hebben evenveel waarde als symptomen van lichamelijke ziekten. Beiden zijn een gevolg van onbalans in een persoon.

In de Ayurveda is de algehele levensstijl van belang. In India gaan doktersadviezen altijd gepaard met voedingsadviezen.
 
Voeding wordt binnen de Ayurveda als de essentiële bron van gezondheid en ongezondheid gezien. Een oud Ayurvedisch gezegde is:

Als uw voeding niet goed is, werkt uw medicijn niet en als uw voeding goed is, hebt u geen medicijn nodig.

 

Wat heeft de Ayurveda mij gebracht:

Structuur

Ik heb regelmaat ontwikkeld in vroeg opstaan, mijn ochtendrituelen ( stoelgang, poetsen, inoliën, douchen, mediteren), drie keer per dag eten: ontbijt, lunch en avondeten.

Inzicht in mijzelf

Waar sta ik voor, wat is mijn passie, wat is goed voor mij. Bewust worden van mijn gevoelens en mijn lichaam.

Rust

Door de structuur en inzicht in mijzelf ervaar ik veel rust.

Liefde

De aandacht waarmee ik mijzelf nu verzorg, creëert liefde voor mijzelf die ik kan delen met mijn medemens. Door het delen van mijn liefde ervaar ik liefde en voel ik mededogen met mijn medemens.

Heilzaamheid

Ik voel mij gezegend met mijn leven. Ik voel mij krachtiger, gezonder, liefdevoller en open voor het leven.

Dienstbaarheid

Door de ervaring met Ayurveda is mijn passie dienstbaar zijn aan de mensheid. Dit doe ik door mijn medemens op verschillende manieren met de Ayurvedische leer en keuken kennis te laten maken. 

Discipel zijn van jezelf, van je eigen weg… is mijn levensmotto geworden.