Call us  T 06 229 09 002

Praktijk voor natuurgeneeskundig consult

Edith Magnusstraat 27
1103 DA Amsterdam

Zwangerschapsmassage

Een moment voor jou en het geschenk dat jij draagt….

Voor iedere vrouw is de zwangerschap een bijzondere gebeurtenis in het leven.

De zwangerschapsmassage ondersteunt deze ervaring door de aanstaande moeder te helpen bij het vinden en ervaren van rust en harmonie in haarzelf. Door deze rust kan zij het contact met haar kind intens beleven.

Tijdens de massage wordt het lichaam volledig gemasseerd met warme kruidenolie, met extra aandacht voor ruggegraat en bekken, schouders, borstspieren, kuiten, enkels en voetgewrichten. De buik wordt in overleg gemasseerd en niet meer vanaf het begin van de vierde maand. Dan wordt de buik alleen nog zacht ingeolied.

De zwangersschapklachten zijn vaak hormonaal bepaald, maar volgens de Ayurveda zijn de klachten te voorspellen aan de hand van vata-, pita- of kapha klachten.

Vata kent de volgende klachten:

– Lage rugpijn, groeipijn, kramp, bezorgdheid, angst, verlies van gewicht met name in het eerste trimester, moeheid, slapeloosheid, winderigheid, spataderen

Pitta kent de volgende klachten:

– Blaasontsteking, koorts, geïrriteerdheid, boosheid, aambeien, haaruitval

Kapha kent de volgende klachten:

– Forse gewichtstoename, vocht vasthouden, moe en passiviteit, behoefte aan zoetigheid

Vraag je arts of je gemasseerd mag worden.

Kosten: maximaal 1 uur € 55

Bij verhindering kan je tot 24 uur van tevoren kosteloos een bericht achterlaten. Daarna ben ik genoodzaakt 50% van de behandelingskosten in rekening te brengen.